Nyhedsmail 12. maj 2020

Kære alle i og omkring Brøndby Musikskole.

I denne omskiftelige tid har der været en del løbende information, fordi vi flere gange er blevet overhalet indenom af virkeligheden. Vi skylder dog både elever, lærere, forældre og andre interessenter et ordentligt overblik. Det her bliver både det første nyhedsbrev fra mig – og det sidste nyhedsbrev i den form, I har været vant til at få det. Fremover vil I modtage det lidt oftere, men til gengæld i et lidt mere levende, overbliksvenligt og kortere format.

Status på Musikskolen under corona-tiden – og den kommende genåbning

Musikskolen har siden 12. marts groft sagt været delt i to – nemlig den del, der har med soloelever at gøre, og den del, der har med holdundervisning og sammenspil at gøre. I forhold til soloeleverne, så har det ganske enkelt været en fornøjelse at se, hvor meget vi har kunnet lykkes med på afstand. Det meste som egentlig onlineundervisning, men også med andre alternativer som fx øve- og inspirationsvideoer på youtube. Vi vidste fra start, at internetforbindelser (både hos lærere og elever), familieforhold, skolearbejde, adgang til instrumenter, og en lang række andre faktorer selvfølgelig kunne spille ind. Så meget desto gladere er vi for at se, at mange var med fra start, og endnu flere kom med på vognen efterhånden som hjemsendelsen blev forlænget. Et godt eksempel på, hvad vi kan ”sammen på afstand”, kan ses i den video, der netop er lagt på musikskolens facebookside.

Holdundervisningen har generelt, desværre, været hårdt ramt, og vi savner det liv og det fællesskab, der foregår på holdene, i orkestre og bands. Derfor har vi hen over weekenden ærgret os over udmeldingen fra vores regering om, at musikskolerne (og en meget lang række andre kultur- og fritidstilbud) ikke kom med i genåbningens fase 2. Det havde vi ellers sat næsen op efter. Nu bliver det så i stedet mandag d. 8. juni, at Brøndby Musikskole igen kan byde indenfor – uden tvivl med en række forholdsregler, men det er vi klar på, og alle vil blive informeret i ugen op til, så rammerne er tydelige.

Det er til den tid ved at være en rigtig stor bid af sæsonen, som mange er gået glip af. Og jeg ved, at selvom vi generelt bliver mødt med stor forståelse, så fylder spørgsmålet om eventuel tilbagebetaling naturligvis ikke mindre nu, hvor vi har fået sat en dato på. Her er jeg desværre bare nødt til at sige, at i musikskolerne landet over må vi ikke selv tage beslutningen, uanset hvad vi måtte finde rimeligt. Sker der nyt på det område, så får I selvfølgelig straks besked.

En anderledes afslutningskoncert

Vi har allerede måttet sige farvel til en lang række af de arrangementer og traditioner, vi elsker at planlægge og afvikle sammen med elever og publikum. Med den korte tid, der er tilbage når vi genåbner, så er det ikke muligt at klemme dem ind, og vi kender fortsat ikke nøjagtigt de vilkår, vi får lov at åbne på. I skal dog vide, at vi i går har kastet os over arbejdet med at finde alternative løsninger på vores afslutningskoncert, som vi nu har fastsat til fredag d. 19. juni. Både vi og vores elever fortjener at vende tilbage og afslutte sæsonen med en god, fælles oplevelse, så sæt kryds i kalenderen, og så vender vi tilbage med en plan for arrangementet.

Optakt til den kommende sæson

De første uger af hjemsendelsesperioden brugte kontoret på at lave nye flyere – det er dem, vi også løbende har præsenteret på facebooksiden. Vi havde selvfølgelig håbet at kunne komme hurtigt ud i alle krogene på Brøndbyskolerne og dele ud, men også her er der begrænsninger, da vi ikke bare kan være ude og blande os med skoleeleverne. Vi er dog godt på vej med nogle anderledes udendørs møder med børnene og fokuserer i første omgang på de kommende 0. – og 1. klasser, dernæst de lidt ældre skolebørn. I mellemtiden må I alle rigtig gerne minde folk omkring jer om, at vi har tilmeldingsfrist 27. maj, og at alt ligger klart inde på hjemmesiden. Det betyder ikke, at man bagefter ikke kan melde sig ind i Musikskolen, men det er her, vi lægger det først puslespil med både gentilmeldte og nye elever. Vi er forberedt på at løbe ekstra stærkt på den anden side af sommerferien, så vi kan indhente lidt af det, vi måske taber grundet de nuværende fysiske begrænsninger.

Farvel og tak til Preben

Både for mig som ny leder, og for alle medarbejdere, er det rigtig trist, at vi ikke fik mulighed for at holde en ordentlig afsked for Preben Renstrøm, der gik på pension 1. april. Preben har gennem næsten 25 år ydet en kæmpe indsats for, at selv en lille kommune som vores kan have et rigt og mangfoldigt musikskoletilbud, og han skruede ikke ned for tempoet, bare fordi sidste arbejdsdag nærmede sig. Han kastede derimod al sin energi ind i at sikre en god proces, da 2019 først bød på flytningen til nye rammer på Nørregård – og siden etableringen af det nye samarbejde i organisationen Brøndby Ungdoms- og Musikskole.

Jeg håber inderligt, at vi en gang på den anden side af sommeren får mulighed for at give ham den hyldest, han har fortjent.

De bedste hilsner

Lasse Malmqvist, Musikskoleleder

Husk, at alle spørgsmål om både vilkår, tilmeldinger og alt muligt andet i denne tid bedst kan besvares, hvis I skriver til musikskolen@brondby.dk

12/05/2020