Instrumentalundervisning

Lidt om instrumental undervisning på Brøndby Musikskole.

De fleste af vores instrumenter tilbydes også på et instrumentværkstedshold. Der underviser vi 4-6 elever på små hold.
Det er en sjov måde at starte på instrumentalundervisningen. Du kommer med det samme til at kende nogen af de andre elever på Musikskolen, som du senere spiller sammen med i et af vores orkestre.

Når du starter til instrumental undervisning starter du med at lære noder og teknik. Det er vigtigt at kunne noder, så vi kan spille det samme. Det er også sjovt at kunne improvisere og lave sine egne små melodier.
Fra begyndelsen skal du også lære at holde rigtigt på instrumentet. Det er forskelligt fra instrument til instrument hvor meget muskelkraft det kræver, nogle instrumenter er tunge, andre skal man puste kraftigt i og hvis du skal synge er det din stemme der skal opøves. Det er vigtigt for, at du kan bevare glæden ved at spille på instrumentet.

Når du har gået til instrumental undervisning i nogle måneder bliver du tilknyttet et sammenspil, det vil typisk være et skoleorkester.

De fleste instrumenter kan lejes på Musikskolen det står under de forskellige instrumenter. Instrumentlejen opkræves for hele sæsonen 1. oktober. Du kan godt låne instrumentet i sommerferien, hvis du har gentilmeldt dig.
Hvis du skal købe dit eget instrument vil din lærer gerne hjælpe dig med at finde det rigtige. Det er muligt at købe billige instrumenter, men de kan ikke altid det vi bruger i undervisningen, så ring til Musikskolen eller spørg din lærer hvordan du sikrer dig mod fejlkøb og får mest muligt for dine penge.

De ting du får udleveret i forbindelse med din undervisning på Musikskolen for eksempel nodebøger, trommestikker eller blade til klarinet eller saxofon, skal du selv betale for. Vi kan ikke opkræve beløbet for dem sammen med betaling for undervisningen.